19 mei, 2010

Vos dood de bekendste kippen ter wereld

Vos dood de bekendste kippen ter wereld

Om en rond de bossen van De Inslag en De Mik in Maria-ter-Heide zijn je kippen en ganzen niet meer veilig voor de vos. Als je graag een vers eitje lust en dat in je eigen tuin van je eigen kippen wil rapen, dan zal je uiterst bedachtzaam moeten te werk gaan om je kippen te beschermen.

In de Kerkedreef zijn op de nacht van vrijdag op zaterdag (21 maart 2010) 13 kippen en 2 hanen ten prooi gevallen aan de vossen in de buurt. De meeste kippen werden voor dood achtergelaten in hun ren. Slechts enkele kippen werden volledig opgegeten door het roofdier. De vos roofde het kippenhok van de CamChickens, dé bekendste kippen ter wereld. In het kippenhok hangt een webcam die de kippen overdag filmt, de beelden zijn dan rechtstreeks te bekijken op hun website: wwww.camchickens.com .
Met een gemiddelde van 1000 bezoekers per dag waren zij de meest bekeken en bekendste kippen ter wereld. Hoewel de meeste kippen al ouder waren dan 10 jaar, bestond de website bijna 10 jaar.

Ook in de Berrélei is de vos langsgeweest. De kippen, die daar vrij rondlopen op straat, zijn bijna allemaal gedood door de vos.

Men weze gewaarschuwd, want de vossen lusten je kippen rauw en zij komen langs terwijl wij allemaal slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers