19 mei, 2010

8 redenen om kippen te houden

8 redenen om kippen te houden


8 redenen om kippen te houden

Ze kakelen en durven al eens over de haag te vliegen, maar kippen houden heeft eigenlijk niks dan voordelen. Gratis eieren als mooi begin.
1) Kippen zijn goede afvalverwerkers. Zo is je GFT-bak minder snel vol en dat bespaart meteen een flinke duit.

2) Door kippen kom je je huis uit en heb je contact met de natuur. Wat goed is voor je welzijn.

3) De mest van kippen bevat stikstof en andere voedende bestanddelen. Samen met tuinafval en verwerkt tot compost, is het uitstekend geschikt voor je tuinplanten.

4) Niet iedere tuin is geschikt voor kippen. Heb je voldoende ruimte? Want te veel kippen op een te beperkte oppervlakte leidt tot geuroverlast. Voorzie naast een ren ook een hok waarin ze beschutting kunnen zoeken.

5) Kippen zijn zowel in aankoop als in verzorging goedkope dieren. Ze hebben ook geen speciaal duur voedsel nodig, want het zijn simpelweg alleseters. Naast granen eten ze ook de tafelresten en het onkruid op.

6) Omdat kippen sociale dieren zijn, hou je er best minstens twee. Drie kippen per gezin is ideaal.

7) Kippen houden je tuin levendig. Ook voor de kids is dat fijn. Laat je kinderen de dieren verzorgen, zo leren ze verantwoordelijkheid te nemen en respect voor de natuur te hebben.

8) En last but nog least: een groot deel van het jaar heb je verse eieren. Een stevige boerenomelet of zacht gekookt: gerechten met eieren zijn nooit saai.


bron: MF


2 opmerkingen:

  1. hoi,

    leuk rijtje heb je daar gemaakt, en inderdaad al de dingen die je over de kippen zegt zijn waar:P . leuke blog ga er vooral mee door.

    groeten,

    Pieter

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hoi
    Wij hebben een vraagje ik kan 2 serama haantjes krijgen.kunnen die samen of gaan die bekvechten? kraaien ze erg? en houden ze de tuin een beetje heel? of komt er in het voorjaar geen plantje meer uit de grond/ hoop dat u wil reageren is een serieuse optie voor ons
    Ron en Tineke
    kochgtst@hotmail.com

    BeantwoordenVerwijderen

Volgers