08 juni, 2011

Leerling geschorst voor slachten van kip op school




Twee leerlingen van een beroepsschool in de VS zijn geschorst voor het slachten van een kip op school. De jongens kregen van de directeur geen toestemming om een grillparty te organiseren waarop ze naar een leerkracht stapten die wel zijn fiat gaf waarna de leerlingen een kip de kop afhakten voor de ogen van honderden medeleerlingen.

Directrice Kathy Kidder bevestigt het verhaal en zegt dat het duo voor de duur van het onderzoek niet meer welkom is op de school in Brooke County. Volgens haar kweekt een van de boosdoeners thuis kippen en had hij twee exemplaren meegebracht naar school. Hij sloop samen met zijn makker de klas uit en slachtte een kip. Een leraar die voor de klas stond, zag wat er gebeurde en liep naar buiten. Hij kon verhinderen dat de jongen nog een tweede kip doodde.

De jongen wou de kippen grillen op school. "We hebben een grote keukeninstallatie op wielen achter de school die gebruikt werd bij feestelijkheden. De installatie werd gisteren verwijderd", aldus Kidder. Volgens de directrice zagen andere leerlingen de twee aan het werk. "Toen ik hoorde wat er gebeurd was, werd ik kwaad. Ik vond het echt misselijkmakend. Ik weet ook wel dat kippen geslacht worden maar je moet er geen spektakel van maken." Ze betreurt het incident. "Twee studenten op een aantal van 3.400 bezorgen zo onze school een slechte naam. Blijkbaar willen sommigen ook van alles een verhaal maken in de media", zegt Kidder verwijzend naar de mail over het incident naar de nieuwszender Wtov9.com. (vsv)
23/05/11 11u36

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers