27 oktober, 2009

Sexen van kuikens op basis van de veren

Hier in dit filmpje kan je zien hoe kuikens gesext worden op basis van de veren op de vleugeltip. Bij een hen zijn de onderste rij veertjes langer dan de bovenste rij, bij een haan evenlang of de bovenste rij langer dan de onderste.
Ik denk dat dit vooral van toepassing is bij legkippen.
Je ziet hier ook hoe het er in een industrieele kippenbroederij aan toe gaat. Ik weet enkel dat de kuikens die bij mij geboren worden beter behandeld worden dan deze... Toch een intressant filmpje waarin ook te zien hoe het kuikentje uit het ei kruipt.


17 opmerkingen:

  1. Wat een kut filmpje man!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat gaan wij als mens verschrikkelijk om met het leven. RESPECTLOOS hier zal eens een niet te fraai antwoord op komen. dit is niet het enige dier wat als product behandeld wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Moet je eens kijken hoe ze leven, dan uit een grote stal opgevist worden door machines om vervolgens in kratten gespoten te worden en even daarna op beestachtige wijze vermoord worden om voor 4 euro een plofkip op de markt te brengen.

    Biologisch(en nee niet die prut van AH maar een echt goed leven kip, ga maar eens kijken bij de bevlogen families met een bioboerderij)) of beter, doe het zelf, dan weet je iig leven op waarde te schatten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Vreselijk filmpje, kan wel janken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ik ga het niet kijken hoor met deze reacties ik hoor het al weer dierenleed! overal zie je het , we moeten ermee kappen en koop BIO!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gewoon dierenmishandeling,schandalig

    BeantwoordenVerwijderen
  7. allemaal mensen die niet van vers kippenvlees houden? het zijn juist bofkippen, iedereen loopt te gillen dat het zo zielig is maar deze kippen hebben de juiste levenstemperatuur en kunnen altijd eten/ drinken. het enige wat ze niet voor 100% kunnen is scharrelen. deze kippen hebben de juiste levensbenodigdheden alleen groeien ze een beetje hard. is dat alles wat zielig is? als je wil reageren is geen probleem maar graag dan alleen reageren als je er verstand van heb.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Levenstemperatuur en eten en drinken is niet het enige wat een dier nodig heeft. Het dier moet in goede homeostase zijn, en moet dus zijn natuurlijke gedrag kunnen uiten. Het overgewicht is ook niet maar een klein aspect, hierdoor krijgen ze erg veel gewrichts en inwendige problemen.

      Verwijderen
  8. Hier zitten de leden van de partij van de dieren.overal om klagen en zeuren en er weinig of geen verstand van hebben deze kippen weten niet wat vries kou is leven altijd in een goede temperatuur .kun je van alle hobby Boertjes niet zeggen kopjes zitten vaak zelf het ijs te breken wat is nou diervriendelijk ? Of schop ik nou tegen een zeer been????

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Waarom zijn dieren minderwaardig? Wat geeft ons (de mens) het recht om dieren zo te behandelen?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. maar goed dat wij alles niet weten.. ook vele andere dingen over dieren. .maar vind het dan ook jammer dat veel mensen klagen en jammeren maar zich vaaks verstoppen achter schuilnamen of helemaal geen namen,, kom op zeg.. niet zo preuts of verschuilen .. dan kan iedereen wel van alles vinden. getekend .. kippenhouder en groot Hobbyist van sierpluimvee,.Jan veenstra. ook op google of facebook

    BeantwoordenVerwijderen
  11. veel opmerkingen maar jullie eten wel kippenborst of kippen, want de hanen vinden jullie niet goed genoeg of niet mals genoeg !!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Misselijk makend๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿคฎ๐Ÿคฎ๐Ÿคฎ๐Ÿ˜ก๐Ÿ˜ก๐Ÿ˜ก๐Ÿ˜ก

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Interessant verhaal hoe haan of hen wordt bepaald.
    Ik heb niets dieronvriendelijks gezien. Eten en gegeten worden, das hoe de wereld draait. Deal with it.

    BeantwoordenVerwijderen

Volgers